Goed aangekomen, maar nog niet echt geland…

Het is hoog tijd voor een update van ons! De afgelopen maand is ontzettend druk en hectisch geweest en ik kom er nu pas aan toe om even te zitten en een nieuwe blog post te schrijven! We zijn inmiddels alweer twee weken terug in São Paulo. Heel recent eigenlijk, maar ergens voelt het alsof we al een hele tijd weg zijn uit Nederland. Het is hier zo’n andere wereld dat Nederland heel snel naar de achtergrond verdwijnt. Tegelijkertijd zitten we nog volop in het proces van emotioneel afstand doen van ons leven in Nederland, familie en vrienden daar en ons weer aanpassen aan de nieuwe uitdagingen die hier op ons wachten! Het is een hoop dat je zo ineens voorgeschoteld krijgt.

WFTG9267[1]

We hebben goede laatste weken gehad in Nederland waarin we hebben genoten van het lekkere weer, fietstochtjes door het platteland rondom Barneveld, tijd met familie en Mikael’s 4de verjaardag.

QLKM3938[1]
Hoera! Mikael is 4 jaar!

ITWH2699[1]

Het was uiteraard ook een hele drukke tijd waarin we ons huis leeg moesten halen, koffers moesten inpakken en op de valreep nog even een weekje mochten inwonen bij mijn ouders in Houten. Op vrijdag 29 juni heel vroeg in de ochtend was het dan eindelijk zover: met twee auto’s volgeladen met koffers reden we richting Schiphol. Het afscheid viel niet mee! Het is altijd weer heftig om met name ouders, broer & schoonzusje weer achter te laten en te weten dat je zoveel van elkaars leven gaat missen als je eenmaal weer ver weg zit. Nu Mikael er is, wordt dit gemis nog een stukje groter.

HBXU8114[1]

Na een goede, maar vermoeiende reis, kwamen we vrijdagavond aan in São Paulo waar onze familie hier ons al blij opwachtte. Wat was het fijn om weer herenigd te zijn met dit deel van onze familie! Dat maakt het altijd zo dubbel: waar we ook zijn, we krijgen er altijd iets moois, maar we geven er ook altijd iets moois voor op! Het plaatje is nooit helemaal compleet. Gelukkig mogen we de hoop koesteren dat dit eens in de toekomst anders zal zijn, dat het plaatje dan compleet zal zijn en we een eeuwigheid zullen hebben om ervan te genieten! Geweldig vooruitzicht!

AJKQ1322[1]

Al gelijk na onze aankomst, zijn we druk aan de slag gegaan met het schoonmaken van ons huis, uitpakken van tientallen dozen plus 12 koffers (!) en het opnieuw creëren van onze thuisbasis hier in São Paulo. Wat zijn we druk geweest!! Het waren hele hectische, vermoeiende dagen. Ons huis, dat we onderverhuurd hadden in de afgelopen twee jaar, was flink uitgewoond en vies. Het heeft ons heel veel werk en frustratie gekost, maar gelukkig zijn we nu zover dat we er weer in kunnen wonen en het langzaam beginnen te herkennen als ons thuis. Vreemd gevoel is dat trouwens, aan de ene kant voelt alles heel vertrouwd, maar tegelijkertijd loop ik al dagen met een heel ontheemd gevoel rond; alsof dit toch (nog) niet helemaal thuis is. We zijn blij dat we weer in ons huisje terug zijn, maar het zal ons wel even wat tijd kosten om ons hier ook weer echt helemaal op onze plek te gaan voelen. En dat is ook niet erg denk ik, het is een grote overgang en dat heeft gewoon zijn tijd nodig…

BAZR7776[1]
Verhuizen! Mikael helpt ook hard mee!
IMG_0628[1]
Ons vertrouwde en toch nieuwe thuis!

 

Veel liefs van ons uit São Paulo!

 

Een gedachte over “Goed aangekomen, maar nog niet echt geland…”

  1. Fijn te horen dat jullie goed aangekomen zijn. Veel succes en zegen met het opnieuw opbouwen van het leven in Sao Paulo.

    Groet
    Henriëtte, Arjan en Lucia

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s